Визуалното предизвикателство Instagram

Инстаграм е визуално предизвикателство. Имаме властта да курираме собствен профил, да създаваме съдържание, да моделираме вкусовете си. Днес ви представям 6 профила, които показват съвременно изкуство и илюстрират как профил в инстаграм може да ви направи значим артист, да е своеобразно обобщение на работата ви, да покаже стиловите ви влечения и да ви отличи в морето от образи. Енджой

New American Paintings е периодично издание, което включва работата на повече от три хиляди художници от Съединените щати. Списанието е поле, както за художниците, така и за ценители на изкуството. Докато включените художници излизат на международната сцена, тези които се интересуват от съвременна живопис, получават безценен ресурс за откриване на нови таланти. New American Paintings е журирана изложба в печат. Всеки брой  представя работата на четиридесет художници. Хиляди артисти кандидатстват да бъдат включени, но само ограничен брой биват представяни. Списанието работи в тясно сътрудничество с известни куратори, за да се подберат творби, които си струва да бъдат видени от широката публика.

https://www.instagram.com/newamericanpaintings/

Картина на Стефани Коб

Art Viewer е неправителствена организация със седалище в Антверпен, Белгия. Тяхната мисия е да създават и развиват изчерпателен архив на съвременното изкуство.

https://www.instagram.com/art.viewer/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/isabellafuernkaes/

От панаири на изкуството до аукционни зали, ганайският художник Амоако Боафо успя да привлече вниманието на публика и колекционери. Неговите портрети са сравнявани със стила на Егон Шиле и се продават веднага. В акаунта му в Instagram може да видите последните му творби и новини около скорошното му сътрудничество с Диор.

https://www.instagram.com/amoakoboafo/?hl=bg

Боафо е сравняван с Егон Шиле.

Виктория Симер използва фотографията, за да създаде един красив и странен свят. Сюрреалистични изображения, които ви отвеждат другаде и ви карат да спрете и да се насладите.

https://www.instagram.com/witchoria/

Виктория използва фотошоп, за да пресъздаде мечтания от нея свят

Завършила колежа по изкуства и дизайн, Кели Анн МакКлъски бързо осъзнава, че нейният профил в  Instagram може да достигне до повече хора, отколкото традиционен уебсайт. И  е права. Нейните образи, силно вдъхновени от изкуството и модата, са внимателно курирани и винаги зашеметяващи.

https://www.instagram.com/kelianne/

Кели Анн работи по визуалната част на втория албум на Били Айлиш

Дерек Риджърс е култов английски фотограф свързан с филмовата и музикална индустрия, както и с фотографиите показващи нощния живот и уличната култура. Той е снимал много известни хора, включително Джеймс Браун, Spice Girls, Клинт Истууд, Ник Кейв, Кийт Ричардс, Джони Деп, както и политици, гангстери, художници, писатели, модни дизайнери и спортисти.

https://www.instagram.com/derekridgers/?hl=bg

Дерек Риджърс, Лондон 1982 г.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*